Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Νέος Εξοπλισμός - Μετρητής Πηπτικού Μηχανισμού, Σπιρόμετρο, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής


Χάρη στις προσφορές των κατοίκων του Βάβδου συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό με το οποίο αγοράστηκε ένα νέο μηχάνημα για τη μέτρηση της πηκτικότητας του αίματος σε ασθενείς που λαμβάνουν SINTROM.
Μέχρι σήμερα οι ασθενείς που λάμβαναν SINTROM πήγαιναν μία φορά κάθε μήνα στο νοσοκομείο Πολυγύρου για να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση. Η έλλειψη σύνδεσης του χωριού με το νοσοκομείο, οι καιρικές συνθήκες καθώς και ο χρόνος αναμονής μέχρι να βγει το αποτέλεσμα επέτειναν πολλές φορές την ταλαιπωρία.
Σήμερα στο Ιατρείο του Βάβδου είναι δυνατό μέσα σε λίγα λεπτά να γίνει η εξέταση και να βγει το αποτέλεσμα.
Για όποια πληροφορία και για προγραμματισμό εξέτασης μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ιατρό στο τηλέφωνο του ιατρείου 2371091298 Τρίτη & Παρασκευή 12-1μμ

Χάρη, επίσης, στη δωρεά του Βουλευτή Χαλκιδικής, κυρίου Γ. Βαγιωνά, το Ιατρείο Βάβδου εξοπλίστηκε με ένα σταθερό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.Ο υπολογιστής θα δώσει τη δυνατότητα μεταφορά των χειρόγραφων Καρτών Υγείας σε Ηλεκτρονική μορφή, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του ιατρείου.

Τέλος, με χρηματικό ποσό από τις δωρεές των κατοίκων αγοράστηκε ένα σπιρόμετρο. Το σπιρόμετρο θα δώσει τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και καλύτερης παρακολούθησης ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: